Haberler1

HALİL AVCI DUYMA ENGELLİLER MERKEZİNDE 18 YILLIK GEÇMİŞİ OLAN BERABERLİK TABLOSU

Ç.Ü´de 1997 yılında hizmete açılan Çukurova Üniversitesi Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi´nin bebek yaştaki ilk öğrencileri, 18 yıl önce kucaklarında oturdukları merkezin kurucusu Halil Avcı ve eşi Makbule Avcı ile tekrar aynı fotoğraf karesinde yer aldılar.

İşitme engellilerin sessiz çığlıklarını yüreğinde hisseden Adanalı hayırsever iş adamı Halil Avcı´nın 18 yıl önce memleketine kazandırdığı Çukurova Üniversitesi bünyesindeki Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezinde tedavi gören ilk çocuklar, 18 yıl aradan sonra merkezi kendilerine kazandıran Halil Avcı ve eşi Makbule Avcı ile bir araya geldiler.

Büyük sürpriz

Hayırsever işadamı Halil Avcı ve eşi Makbule Avcı, deneyimli eğitim kadrosu ve teknolojik donanımıyla Türkiye´de örnek gösterilebilecek sayılı araştırma ve uygulama merkezlerinden birisi haline gelen Çukurova Üniversitesi Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezini son ziyaretlerinde büyük bir sürprizle karşılaştılar. Merkez yöneticleri 18 yıl önce çocuk yaşta olan merkezin ilk öğrencİlerini bir araya getirerek Avcı çiftine nostalji yaşattılar. Merkezin kurulduğu 1997 yılında kucaklarında oturttukları çocukları delikanlı ve gençkız olarak karşılarında bulan Avcı çifti, onların artık duyuyor ve rahatlıkla konuşabiliyor olduklarını görünce duygu dolu anlar yaşadılar. Halil Avcı ve Makbule Avcı, 18 yıl önce birlikte fotoğraf çektirdikleri çocuklarla tekrar bir anı fotoğrafında aynı karede yer alırken, bir gurur tablosu oluşturdular.

Halil Avcı, duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, “Merkezde eğitim gören çocuklarımızı şimdi birer delikanlı ve gençkız olarak karşımızda bulunca duygulanmamak mümkün değil” dedi. Avcı çiftçi, daha sonra tüm merkez çalışanları ve öğrencilerinin yanı sıra aileleri ile öğlen yemeği yiyerek, bol bol sohbet ettiler. Halil Avcı, merkezin tüm birimlerini de gezerek, eksiklerini ve ihtiyaçlarını da tespit ederek, giderilmesi konussunda gereken talimatı vereceğini bildirdi.